Москва осуђује лансирање ракете Северне Кореје

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаМаузолеј В.И. Лењина на Црвеном тргу у Москви
Маузолеј В.И. Лењина на Црвеном тргу у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Ново лансирање ракете Северне Кореје је још једна провокација у низу која води ка ескалацији напетости у региону и Кремља је осуђује, изјавио је портпарол председника Русије Дмитриј Песков.
Севернокорејска ракета - Sputnik Србија
Јасна порука Пјонгјанга: Ништа нас неће сломити!

„Русија је забринута још једним провокационим лансирањем у низу које води ка даљем порасту напетости на полуострву. Ми одлучно осуђујемо наставак таквих провокационих акција и сматрамо да то недвосмислено показује демонстративни став, чије одбацивање је нешто најконкретније што се може урадити у овом тренутку“, коментарисао је Песков још једно тестирање ракете у низу Пјонгјанга.

„У овом случају, колико разумемо, узимајући у обзир како је усвојена последња резолуција СБ УН против Северне Кореје, може се са сигурношћу рећи да је то јединствена позиција која обједињује све државе-чланице Савета безбедности“, додао је Песков.

Раније је саопштено да је Северна Кореја испалила неидентификовану ракету из четврти Сунан, у главном граду Пјонгајнгу, у правцу истока, саопштила је јужнокорејска војска.

Ракета је прелетела преко северног Јапана, а према извештајима јапанског система за узбуњивање пала је око 2.000 километара источно од Хокаида, преноси АФП. 

Прошлог месеца Северна Кореја је испалила ракету која је прелетела Јапан, а Токио је тај потез назвао „претњом без преседана“.

Ново тестирање ракете уследило је недуго након што је Јужна Кореја организовала вежбе у Јапанском мору. 

Иначе, након што је СБ УН усвојио нови пакет санкција против Северне Кореје, Пјонгјанг је упозорио да је време да се „униште САД, потопи Јапан и избрише Јужна Кореја". 

Савет безбедности Уједињених нација усвојио је санкције због нуклеарног теста који је извела Северна Кореја.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала