Захарова: Недопустив притисак на Спутњик

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова
Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Саслушање ФБИ бившег запосленог у Спутњику је недопустиво, такви кораци су недопустиви за демократску државу, изјавила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
Главни уредник телевизије РТ Маргарита Симоњан - Sputnik Србија
Маргарита Симоњан: Амерички медији у Русији мирно раде, за сада

„Саслушање новинара због њихове професионалне делатности је недопустиво. То нисмо смислили ми. То је нешто што је потписала практично читава међународна заједница. Документи, декларације, конвенције“, нагласила је Захарова.

Она је навела да је притисак америчких власти на руску информативну агенцију „још једно у низу кршење међународних обавеза у сфери слободе изражавања мишљења и рада медија“.

„Такав, ничим мотивисан корак, недопустив је за демократску државу. Он је забрињавајући сигнал за читаво међународно новинарство“, закључила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије.

Раније је се у медијима појавила информација да је ФБИ саслушао бившег запосленог у Спутњику Ендрјуа Фајберга у оквиру истраге саопштења да је агенција наводно орган руске пропаганде и кршења америчког закона о страним агентима.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала