Неочекивани обрт: Фока отела камеру истраживачима и направила селфи (фото)

© Sputnik / Alexey DanichevФока
Фока - Sputnik Србија
Пратите нас
Група британаца је снимала живот фоки око острва Фарне које се налази у Енглеској. Једна од животиња покушала је да им отме камеру „како би направила ’селфи‘ фотографију“.

Керолин Робертсон (44) је водила групу подводних фотографа на роњење око острва Фарне да би фотографисала популацију сивих фоки, наводи „Дејли мејл“.

Док је снимала радознале животиње, једна од фока је покушала да јој извуче камеру из руку и „забележи успомену“ на тај дан.

​„Фока је пливала око наше групе петнаестак минута. Када је требало да изроним, покушала је да ми украде камеру, зграбила је и повукла. Подводне камере су прилично скупе и нисам имала намеру да пустим фоку да победи у натезању око камере“, рекла је Керолин.

Њен супруг је успео за забележи овај, такозвани, рат и отимање око камере између жене и фоке.

„То су дивље животиње, али се ипак понашају као да су штенци златног ретривера“, каже Керолин и додаје да су, „младе фоке веома радознале и прилазе рониоцима да виде шта се дешава. Они ће вас вући за пераја, ухватити се за вас, ставити носеве право у вашу маску или камеру, чак ће покушати да зграбе камеру и пливају с њом.“

„Рониоци су привилеговани што могу да се придруже њиховој игри. Када вас пронађу, оне једноставно воле да се праве важне тако што се скривају иза и појављују се изненада из морских алги“, додала је она.

На крају, Керолин је успела да отме камеру од фоке, а њена група је направила импресивне фотографије ових дружељубивих и радозналих животиња. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала