Брнабићева после геј параде иде на финале у Турску

© Tanjug / Димитрије ГоллСиниша Мали, Бранко Ружић и Ана Брнабић на геј паради у Београду.
Синиша Мали, Бранко Ружић и Ана Брнабић на геј паради у Београду. - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијерка Ана Брнабић присуствоваће вечерас финалној утакмици Европског првенства у кошарци између Србије и Словеније у Истанбулу.

„Вечерас идем на утакмицу да подржим наше кошаркаше, живот се наставља нормално и људи имају право да шетају и ми смо им то право, као Влада, обезбедили и обезбеђивали од 2014. године“, рекла је Брнабићева, која је присуствовала Паради поноса.

„Србија поштује различитости, моја порука је да је Влада Србије ту за све грађане, добро је да можемо да имамо различите ствари. Данас је председник Републике на сабору у Тршићу, део Владе је тамо, а део овде — све је то Србија“, истакла је Брнабићева.

Премијерка Ана Брнабић, министри у њеној Влади Зоран Ђорђевић и Бранко Ружић и градоначелник Београда Синиша Мали учествовали су у Паради поноса у Београду.

© Tanjug / Димитрије ГолКума није дугме: Јелена Карлеуша на геј паради у Београду
Кума није дугме: Јелена Карлеуша на геј паради у Београду - Sputnik Србија
Кума није дугме: Јелена Карлеуша на геј паради у Београду

Колона учесника Параде поноса прошетала је, након обраћања „куме“ Прајда Јелене Карлеуше, од Цветног трга улицом Краља Милана до Трга Републике.

Карлеуша је у обраћању окупљенима рекла да је љубав најважнија вредност у животу, уз поруку да нико нема право да спречава људе који мирно шетају, машу заставицама и шире поруке љубави.

Она је поручила и да своју децу васпитава тако да поштују различитости и да „ако мама пише левом руком то не значи да је треба учити да пише десном, већ да је баш због тога посебна‚ рекла је „кума“ Прајда.

Од организатора Параде Карлеуша је на поклон добила тањир на којем пише „Кума није дугме“, што ће је, каже, увек подсећати на овај диван догађај.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала