Ко мисли да је Русија „агресор“, с њим нема разговора

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаХрам Василија Блаженог у Кремљу, Москва
Храм Василија Блаженог у Кремљу, Москва - Sputnik Србија
Пратите нас
То што Украјина карактерише Русију као „државу-агресора“ коси се са реалношћу на југоистоку Украјине, где Русија не учествује у конфликту. Компромиси приликом сличних формулација треба да буду разумни и прихватљиви, изјавио је портпарол председника Русије Дмитриј Песков.
Мировне снаге УН у Грузији - Sputnik Србија
Русија: Не требају нам мировњаци — нисмо у рату

„У ставу да је Русија агресор нема места за интерпретације. Јер овакав став је апсолутно у супротности са реалношћу. Русија није учесник сукоба, она је заједно са другим државама гарант реализације докумената на који се ослања читав процес решавања кризе — Мински споразум“, рекао је Песков новинарима, коментаришући информације медија о наводном украјинском пројекту резолуције који садржи поменуте формулације.

Осим тога, портпарол руског лидера је објаснио да сваки компромис при формулацијама у којима се Русији жели наметнути улога агресора мора да буде разуман и дозвољен.

„Русија и председник Путин су више пута показали жељу да ураде све што је могуће за долазак до компромиса. Међутим, сваки компромис је праћен одређеним степеном разумности и прихватљивости“, навео је Песков.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала