Устанак белаца у Америци због убиства Афроамериканца

© REUTERS / Joshua LottПротест у Сент Луису
Протест у Сент Луису - Sputnik Србија
Пратите нас
Више стотина особа, махом белаца, окупило се у америчком граду Сент Луису на најновијим у низу демонстрација, организованих након што је судија ослободио бившег полицајца Џејсона Стоклија оптужби за убиство 24.годишњег Афроамериканца Ентонија Ламара Смита.
Протести у САД - Sputnik Србија
Четврта ноћ протеста у САД због убиства Афроамериканца

„Ћутање белаца је насиље“, узвикивали су учесници протеста који су се синоћ окупили у Сент Луису у Мисурију и марширали улицама града, преноси АП. 

Организатори протеста су позвали на скуп „Само белих савезника“, а организаторка Кори Буш рекла је да су припадници многих раса узнемирени и бесни због третмана Афроамериканаца у Сент Луису.

„Мислим да је сјајно за људе да знају да има белаца који верују да су животи Афроамериканаца важни и не плаше се да то покажу, који желе да сруше системски расизам“, рекла је Буш. 

Протести су организовани након што је у петак судија закључио да 36.годишњи бивши полицајац из Сент Луиса Џејсон Стокли није крив за убиство првог степена у смртоносној пуцњави у којој је настрадао 24-годишњи Ентони Ламар Смит.

Смит је погођен са пет метака док је седео у свом аутомобилу након што је покушао да побегне Стоклију и његовом колеги 20. децембра 2011, саопштиле су власти.

Током потере, Стокли је, како се може чути на видео-снимку из полицијског возила, рекао да ће убити Смита, навели су тужиоци.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала