Москва: Оптужбе УН за кршење људских права на Криму – апсурд

© Sputnik / Владимир Сергејев / Уђи у базу фотографијаРегиони Русије, Крим
Региони Русије, Крим - Sputnik Србија
Пратите нас
Заменик Комитета за међународне односе руске Државне думе Алексеј Чепа изјавио је да су апсурдне све оптужбе УН да се на територији Крима масовно крше људска права.

„Зашто би се спуштали на тај ниво и коментарисали свакојаке глупости? Сматрам да је реч о провокаторима који иницирају свакакве бесмислице, како би се људи бавили тим темама. Реч је о апсурду“, прокоментарисао је он.

Гласање у Симферопољу - Sputnik Србија
Крим: ЕУ занемарује основна људска права

Нешто раније је саопштено да је објављен извештај мониторинг мисије УН у којем се оптужује Русија за кршење људских и међународних права на полуострву Крим.

У тексту документа се наводе многобројни примери у периоду од 22. фебруара 2014. до 12. септембра 2017. године, међу којима су „злостављања“, „мучења“, „вансудска извршења казни“.

Истовремено, прецизира се да је мониторинг мисија то истраживање спроводила путем анкета на територији Украјине, будући да није имала могућност да тај посао спроведе на Криму.

Из Кремља ову информацију још увек нису желели да коментаришу, а портпарол руског председника Дмитриј Песков рекао је да још увек не располаже било каквом информацијом на ову тему.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала