Вучић: Спреман сам да платим цену за Косово

© Tanjug / Димитрије ГоллПредседник Србије Александар Вучић у Шапцу.
Председник Србије Александар Вучић у Шапцу. - Sputnik Србија
Пратите нас
Не постоји никакав текст финалног споразума између Београда и Приштине, нема столице за Косово у УН, нити има било чега без одлуке Србије, рекао је вечерас председник Србије Александар Вучић.

Председник је у интервјуу РТС-у истакао да ће компромисно решење за Косово и Метохију бити јако тешко постићи, али да је он спреман да за то плати политичку цену, како наша деца не би морала да се баве тим питањем.

Зграда УН - Sputnik Србија
Паника у Приштини: Зграбити столицу УН — по сваку цену

Чињеница да без Србије није могућа никаква одлука, Вучић је истакао да управо то подиже нашу одговорност:

„У томе и јесте наша одговорност“, истакао је председник и објаснио да је наша одговорност да бринемо о безбедности Срба на Косову и Метохији, о њиховим животима, о нашој територији и о нашој будућности.

Кад се све то има у виду, јасно је, каже, да нема идеалних решења, а какво год да буде предложено, јасно је да ће бити непопуларно.

Он је одбацио наводе да је проналажење решења за Косово и Метохију неминовно, рекавши да је у САД неминовно само платити порез и умрети, а да у Србији чак ни плаћање пореза, нажалост, није неминовно.

Вучић истиче да су, штавише, мале шансе да се пронађе компромисно решење, и додаје:

„Ипак, спреман сам да политички страдам у борби за то, а у жељи да наша деца у будућности могу да се баве нечим другим.“

Председник је рекао да су примедбе Српској листи због уласка у Харадинајеву владу лицемерне.

„Исто тако би био критикован и договор са Самопредељењем које заговара ’Велику Албанију‘, или да чекамо следеће изборе са залогом од шест до осам одсто српског становништва на КиМ“, рекао је Вучић.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала