Данкиња снимила видео о Србији који нас чини поносним

Пратите нас
Викторија Фламел је позната јутјуберка из Данске која воли да путује и када посети неку дестинацију и прикупи довољно информација о том месту, она направи видео. Тако је у овом случају учинила са нашом земљом. И ево шта има да каже о нама.

Свој видео је започела наводећи где се Србија налази и каква клима влада у нашој земљи. Навела је да је клима умерено континентална са јако топлим летима и дугим хладним зимама, али да је тада Србија управо и најлепша.

За наш главни град је рекла да је један од најстаријих европских градова са пребогатим културним наслеђем и да је значење имена значи „бели град“. Због позиције града на Сави и Дунаву, Београд је био седиште многих сукоба, а више од 14 пута био је сравњен са земљом, али да се увек дизао поносно као феникс из пепела, што је један од јако битних разлога да се Београд посети.

Навела је да је Србија такође позната и по Николи Тесли, једном од најзначајнијих научника свих времена, коме можемо да захвалимо на много чему и великом броју изума који су олакшали нашу данашњицу. Такође треба да захвалимо и Србији за реч „вампир“ која потиче одавде.

Она је рекла да је задивљена сармом и навела да је Србија један од највећих извозника малина и додала да ако који случајем волите џем од малина и често га једете, малине су вероватно пореклом из Србије.

Оно чиме Србија може да се још похвали јесте и спорт у којем смо више него успешни. Наравно, нема особе која није чула за Новака Ђоковића, за кога каже да је најбољи и да је њен омиљени спортиста.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала