Експлозије и пожар у највећем складишту муниције у Украјини (видео)

© REUTERS / Gleb GaranichПожар у складишту муниције у Украјини
Пожар у складишту муниције у Украјини - Sputnik Србија
Пратите нас
У највећем војном складишту муниције у Украјини, у близини града Вињице, избио је пожар после чега је уследила серија експлозија због чега су власти биле приморане да затворе ваздушни простор у радијусу од 50 километара и евакуишу становништво.

Пожар је избио синоћ око 22 сата по локалном времену у Калиновки, објавила је команда украјинске војске на Фејсбуку.

Узрок избијања пожара засад није познат, а војне власти истражују могућност саботаже или немара.

Наложена је евакуација становника Калиновке, где живи 20.000 становника, и још два суседна села, а на људе је апеловано да не паниче.

Украјинска телевизија „112“ јавила је да је у једној секунди било и пет до шест експлозија.

У напорима да се ситуација стави под контролу ангажовано је 1.255 људи. Та зона је, такође, затворена за железнички и путнички саобраћај.

На лице места нешто после поноћи стигао је и украјински премијер Владимир Гројсман који је изјавио да је ситуација под контролом и да нема панике.

Засад нема извештаја о повређенима.

Саветник министра унутрашњих послова Украјине Зорјан Шкирјак изјавио је да је пожар у складишту муниције, по његовом мишљењу, „руска диверзија“.

„Немам сумње да је ово, према знацима које сам приметио, руска диверзија. То је моје лично мишљење“, рекао је Шкирјак за телевизију „112“.

У складишту муниције у Калилновки налази се 188.000 тона муниције, укључујући ракете за вишецевне бацаче ракета „смерч“, „ураган“ и „град“, на подручју од 60 хектара.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала