Пред судом због тврдњи да је победила рак здравом исхраном

© Flickr / Moyan BrennВегетаријанска храна
Вегетаријанска храна - Sputnik Србија
Пратите нас
Аустралијска блогерка Бела Гибсон, која дели савете о здравој исхрани, оптужена је да је лагала јавност тврдњама да је победила рак захваљујући здравој исхрани, наводећи јавност да купује њене књиге и апликације.

Наиме, Бела Гибсон (25) је наводила људе да купују њену књигу и преузимају апликацију у којој се рекламирају рецепти, тачније производи који се у њима користе, а који су јој помогли да излечи рак.

Све је то било под окриљем приче да ће део новца ићи у хуманитарне сврхе. Новац, наравно, никада није отишао у хуманитарне сврхе, пише Б92.

Суд је Гибсоновој наложио да исплати 410.000 долара које је присвојила, а тек је очекује казна за лагање и навођење оболелих да батале медицинску терапију.

​Гибсонова је постала позната 2013. године по рекламирању своје књиге на Фејсбуку и Инстаграму, након што јој је дијагностикован тумор мозга са 20 година. Јавности је говорила да јој је остало само пет месеци живота.

Неколико месеци касније објавила је да је излечила тумор и одбацила конвенционалне терапије, те да је оздравила захваљујући здравој исхрани коју је вољна да подели са читаоцима.

Када је јавност почела да испитује веродостојност њених тврдњи, признала је да никада није боловала од рака.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала