Немачка у шоку: Признао да је намерно тровао храну за бебе

© REUTERS / Michael DalderПолиција Немачке
Полиција Немачке - Sputnik Србија
Пратите нас
Педесеттрогодишњи Немац признао је данас да је затровао храну за бебе и претио да ће затровати и друге производе у продавницама широм Европе у оквиру плана о уцени, саопштиле су данас немачке власти.
Немачка полиција патролира испред Бранденбуршке капије - Sputnik Србија
Немачка полиција седам пута разматрала притварање берлинског терористе

„Осумњичени уцењивач је признао оптужбе… током давања исказа у суду у Равензбургу“, навеле су немачке власти, напоменувши да је он рекао да, осим пет теглица с храном за бебе које је затровао и о чему је обавестио полицију, ниједан други производ у супермаркетима није затровао.

Осумњичени тровач, који је описан као „ментално поремећен“, ухапшен је у петак након што је немачка полиција раније ове недеље упозорила јавност саопштивши да је уцењивач тражио милионе евра у готовини да не би затровао још производа у супермаркетима, преноси АФП.

Он је, како је навела полиција, затровао храну за бебе и полицији јавио у којој се продавници оне налазе у јужном граду Фридрихшафен.

Добивши информације од грађана након што је издала упозорење са описом његовог изгледа, полиција је ухапсила тог мушкараца у близини Тубингена, око два сата вожње од продавнице у којој су се налазиле теглице са затрованом храном.

Изгледа да је мушкарац, који није именован, деловао сам, наводи француска агенција.

Заменик шефа локалне полиције Уве Штурмер описао га је као „ексцентрика“ и ментално поремећену особу.

У теглицама са храном за бебе на које је уцењивач упутио полицију нађен је етилен гликол, хемикалија коју садрже антифриз и течност за кочнице.

У немачком Министарству за заштиту потрошача рекли су да је пронађена супстанца токсична, а у великим количинама и — смртоносна.

Власти у Констанцу су раније ове недеље саопштиле да су, као и поједине трговинске компаније, добиле мејл у којем уцењивач прети да ће затровати храну, не прецизиравши коју, у огранцима тих компанија у Немачкој, али и изван земље, ако им до данас не плати више од десет милиона евра.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала