Ко је рачуновођа који је са 32. спрата хотела направио покољ у Лас Вегасу

© REUTERS / Steve MarcusПолиција у Лас Вегасу
Полиција у Лас Вегасу - Sputnik Србија
Пратите нас
Нападач који је отворио ватру из аутоматског оружја на посетиоце фестивала кантри музике у Лас Вегасу идентификован је као Стивен Педок (64), а полиција га је убила у соби на 32. спрату хотела „Мандалај Беј“, с којег је рафалима побио десетине људи и ранио стотине.
Ситуација у Лас Вегасу после пуцњаве - Sputnik Србија
Хорор уживо: Језива сведочанства преживелих из масакра у Лас Вегасу

У соби је пронађено неколико различитих врста оружја, а стручњаци наглашавају да је са висине имао савршен преглед над ситуацијом и да је могао немилице да убија људе који практично нису имали где да се сакрију.

О Педоку је мало тога познато — био је старији, белац, који је пре годину или две купио кућу у градићу Меските у Невади, који нема ни 20.000 становника. Тај градић се налази око 140 км од Лас Вегаса, има казина и голф терене, а популаран је одабир места за живот међу пензионерима. Тамошња полиција каже да им Педок није био познат.

​Сматра се да је рођен 9. априла 1953. године, а пре него што је стигао у Меските живео је у Рину (такође у Невади) између 2011. и 2013. године и у Мелбурну на Флориди, од 2013. до 2015. године, пише британски „Телеграф“. Од 1990. године наводно је живео на различитим локацијама у Калифорнији и Невади.

Полиција поред тела једног од настрадалих у пуцњави у Лас Вегасу - Sputnik Србија
Пуцњава у Лас Вегасу, 50 мртвих, нападач убијен (видео)

По професији је био рачуновођа, а уз то је био лиценцирани ловац и пилот, пише Еј-Би-Си. Полиција каже да је поседовао прави арсенал оружја, а најмање осам комада наоружања пронађено је у соби из које је пуцао.

Његови мотиви за напад нису познати, а полиција тврди да им није био познат и да није имао веза с милитантним или терористичким групама. Полиција тренутно претражује његову кућу у потрази за нечим што би им открило разлог напада.

„Немамо појма какав му је био поглед на свет“, рекао је новинарима шериф Лас Вегаса Џозеф Ломбардо. Једино што је сигурно јесте чињеница да је Педок најстарија особа која је починила масакр ватреним оружјем у САД-у.

Полиција напомиње да су гласине о другим пуцњавама у том подручју биле лажне. Верује се да је међу жртвама и полицајац који није био у служби.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала