Пике у сузама напушта „Црвену фурију“

Пратите нас
Фудбалер Барселоне Ђерар Пике, један од највећих заговорника независности Каталоније међу спортистима, изјавио је да је поносан на свој народ и поручио да је спреман да се повуче из репрезентације Шпаније, уколико Савез то буде тражио.

„Ја сам Каталонац и веома сам поносан због тога. Поносан сам и на народ Каталоније, нисмо ми ’лоши момци‘ у читавој причи око референдума. Ми само желимо да гласамо, под Франковим режимом није било гласања и то право морамо да бранимо. Нисам веровао шта ради полиција, мислио сам да ће на миран начин покушати да спрече гласање. Таква њихова реакција само је погоршала ствари“, изјавио је Пике, који је и сам изашао на гласање и поделио фотографију са бирачког места на друштвеним мрежама.

Стандардни шпански репрезентативац додао је да је, уколико то Савез буде тражио, спреман и да напусти државни тим.

„Играње за репрезентацију није такмичење у патриотизму, већ да одиграш најбоље што можеш. Знам да у целој Шпанији постоји велики број људи који се не слаже са овим што се десило и који верују у демократију“, рекао је Пике, уз констатацију да је утакмица против Лас Палмаса, која је по наредби из Мадрида одиграна пред празним трибинама, његово најтеже искуство у каријери.

Пике је рођен у Барселони. После позајмица у Манчестер Јунајтеду и Сарагоси, већ пуних 10 година је стандардан члан тима, као и репрезентације Шпаније, за коју је одиграо 91 утакмицу, постигао пет голова и освајао титуле првака Европе и света.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала