Стејт департмент потврдио: Улазили смо у зграде Конзулата Русије

© AP Photo / Charles DharapakЗграда Стејт департментa
Зграда Стејт департментa - Sputnik Србија
Пратите нас
Стејт департмент САД потврдио је да су представници безбедносних органа обилазили зграду Конзулата Русије у Сан Франциску након што су руске дипломате напустиле тај објекат, како би потврдили да су сви станари заиста отишли.

„Након што су последњи станари напустили објекте Конзулата Русије, наши представници су обишли зграде како би то и потврдили“, рекао је неименовани представник америчког спољнополитичког ресора.

Генерални конзулат Русије у Сан Франциску - Sputnik Србија
Москва објавила видео: Обавештајци САД незаконито улазе у руске објекте

Он је рекао да ће руски објекти конзулата остати затворени, као и да ће Стејт департмент бити једина институција која ће бити надлежна за издавање дозвола за евентуални улазак у њих.

Нешто раније је Министарство спољних послова Русије објавило на својој страници на Фејсбуку снимак уласка америчких представника на територију објеката у власништву Русије у Сан Франциску.

„Представници америчких обавештајних служби и полиције настављају праксу илегалног улажења на територију руских објеката, чиме крше међународно право и своје законодавство“, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала