Пентагон: Не сарађујемо са ДАЕШ-ом

© AP PhotoЗграда Пентагона
Зграда Пентагона - Sputnik Србија
Пратите нас
Пентагон сматра да су неосноване оптужбе да САД и коалиција на чијем су оне челу сарађују у Сирији са терористима и да не помажу у борби против ДАЕШ-а.
Сиријска војска и припадници самоодбране током офанзиве на Дејр ел Зор - Sputnik Србија
Русија: Америка је главна препрека за разбијање ДАЕШ-а

„Коалиционе снаге су и даље усредсређене на слом ДАЕШ-а. Било какав предлог да америчке снаге или наши коалициони партнери раде са терористичким групама је неоснован и не помаже операцији за поражавање ДАЕШ-а“, изјавио је портпарол Пентагона Адријан Ранкин Холовеј за Спутњик.

„Коалиција наставља да координира своје акције са руским трупама како би се гарантовало да неће доћи ни до каквог неспоразума или стратешки погрешних калкулација у ваздуху или на копну“, додао је портпарол Пентагона.

Раније је портпарол Министарства одбране Русије, генерал-мајор Игор Конашенков, изјавио да је низ напада терориста ДАЕШ-а на владине снаге у Сирији почињен из зоне у којој се налази „америчка војна мисија“. Осим тога, он је рекао да главна препрека за победу над ДАЕШ-ом у Сирији „није борбена способност терориста, већ подршка Сједињених Америчких Држава“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала