Тилерсон негира да је Трампа назвао мороном

© AP Photo / Julie JacobsonАмерички државни секретар Рекс Тилерсон на заседању Савета безбедности УН у Њујорку
Амерички државни секретар Рекс Тилерсон на заседању Савета безбедности УН у Њујорку - Sputnik Србија
Пратите нас
Државни секретар САД Рекс Тилерсон рекао је да је извештај Ен-Би-Сија у ком се тврди да је он рекао да је председник САД Доналд Трамп „морон“, „потпуна бесмислица“.
Амерички државни секретар Рекс Тилерсон на конференцији за медије у Вашингтону - Sputnik Србија
Стејт департмент: Тилерсон нема намеру да се повуче

Упитан да прокоментарише извештај Ен-Би-Сија, он је рекао да се „не бави таквим бесмислицама“.

Државни секретар САД рекао је раније данас да никада није размишљао о напуштању позиције државног секретара САД, додавши да су сви наводи који тврде другачије „погрешни“.

Након што је Ен-Би-Си њуз објавио извештај да је Тилерсон на прагу да поднесе оставку, он је издао саопштење у коме је демантовао наводе Ен-Би-Сија.

Ен-Би-Си такође тврди да је Тилерсон рекао да је председник САД Доналд Трамп „морон“ након састанка у Пентагону 20. јула ове године, преноси АП.

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да телевизија Ен-Би-Си њуз треба да се извини због саопштења да је државни секретар намеравао да дâ оставку због неслагања са Белом кућом.

​„Причу Ен-Би-Си њуза су потпуно оповргли државни секретар Тилерсон и потпредседник (САД Мајк) Пенс. Ово су лажне вести. Они (запослени на телевизији) би требало да се извине Америци“, написао је Трамп на Твитеру.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала