Путин дочекао краља у „златној соби“: Добар знак (видео)

© Sputnik / Сергеј Гуњејев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин и саудијски краљ Салман ибн Абдел Азиз Сауд
Председник Русије Владимир Путин и саудијски краљ Салман ибн Абдел Азиз Сауд - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин назвао је добрим знаком посету краља Саудијске Арабије Салмана ибн Абдел Азиза ел Сауда Русији, изразивши уверење да ће она послужити као добра тачка у развоју односа двеју земаља. Након „садржајног, предметног и поверљивог“ разговора у уском кругу, састанак је настављен у широком саставу.

„Ово је првa посетa краља Саудијске Арабије Русији у историји наших односа. То је само по себи веома значајан догађај. Историја наших односа је велика“, рекао је Путин уочи састанка са краљем.

Руски лидер је подсетио да је 1926. године СССР био прва држава која је признала Краљевину коју је основао отац актуелног лидера.

„Сада нам је веома пријатно да угостимо Ваше величанство. Уверен сам да ће ваша посета послужити као добар подстрек развоја наших међудржавних веза“, нагласио је Путин.

Саудијски краљ стигао у Москву - Sputnik Србија
Шок чим је слетео у Москву: Саудијски краљ ово није очекивао (видео)

Краљ Саудијске Арабије је захвалио председнику Русије за гостољубивост.

„Срећни смо што се налазимо у пријатељској земљи“, рекао је он.

Након састанка у ужем кругу, председник Русије Владимир Путин и краљ Саудијске Арабије Салман ибн Абдул Азиз ел Сауд почели су преговоре у ширем саставу. Руски лидер је оценио разговор у уском кругу као „садржајан, предметан и поверљив“.

Саудијски краљ је изјавио да ситуација у Сирији треба да буде решена политичким путем који би гарантовао безбедност и стабилност, као и очување територијалне целовитости земље. Сауд је позвао Путина да посети Ријад, што је руски лидер прихватио.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала