Бивши британски премијер силовао дечаке

© REUTERS / an HodgsonБивши британски премијер Едвард Хит.
Бивши британски премијер Едвард Хит. - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши британски премијер Едвард Хит, да је данас жив, био би приведен на испитивање због оптужби да је сексуално злостављао дечаке, саопштила је британска полиција после двогодишње истраге.

Хит, премијер од 1970. до 1974, преминуо је пре дванаест година, а полиција би га испитивала због седам оптужница, укључујући силовање 11-годишњег дечака.

Џими Савил, водитељ Би-Би-Сија, педофил - Sputnik Србија
Чувени водитељ годинама силовао децу у просторијама Би-Би-Сија

Оптужбе обухватају период између од 1956. до 1992. године, навела је полиција округа Вилтшир која води државну истрагу, преносе британски медији.

Против њега је пријаве подигло 40 људи, од чега је 19 случајева одбачено, а три подносиоца су одустала. У десет других случајева оптужбе је подигла трећа страна, а три су поднеле анонимне особе.

Он је 1974. године изгубио изборе, а затим и лидерско место у Конзервативној странци које је преузела Маргарет Тачер.

Посланик је био до 2001, а 2005. је преминуо у 89. години.

Хит је у Другом светском рату био официр артиљерије, а многи су га сматрали веома повученом, чудном, раздражљивим и недруштвеном особом.

Био је страствени љубитељ музике, а истакао се и као добар једриличар, па је једном као скипер британског тима, док је био премијер, победио на Адмиралс купу, петодневној трци између јужне Енглеске и Ирске.

Велика Британија последњих је година погођена низом скандала у вези са злостављањем деце, а најистакнутији је случај преминулог телевизијског и радијског водитеља Би-би-сија Џимија Савила.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала