Шпански амбасадор: Хвала Србији што није послала писмо

© REUTERS / Gonzalo FuentesДечак пролази испод шпанске заставе на демонстрацијама против независности Каталоније у Барселони
Дечак пролази испод шпанске заставе на демонстрацијама против независности Каталоније у Барселони - Sputnik Србија
Пратите нас
Шпанија је захвална Србији што није предала писмо Европској комисији поводом њеног става да се случајеви Косова и Каталоније не могу поредити.

То је изјавио шпански амбасадор у Београду Мигел Фуертес Суарез за данашњу „Политику“.

Карлес Пуџдемон потписује декларацију о независности Каталоније - Sputnik Србија
Председник Каталоније потписао декларацију о независности

„Шпанија је захвална Влади Србије што у овом тренутку не потеже то питање, како је већ објаснио председник Александар Вучић“, рекао је шпански амбасадор.

Председник Вучић изјавио је раније да је писмо готово, да га је он већ потписао, али да га премијерка Ана Брнабић неће однети у Брисел, већ ће бити достављено касније, на молбу Шпаније, како не би погоршало ситуацију у тој земљи.

Одлагање слања писма Европској унији не значи, међутим, да ће председник и Влада одустати од инсистирања на одговорима које намерава да упути Европској унији, а пре свега — како Каталонија не може, а самопроглашена независност Косова и Метохије је могла да се прогласи легалном.

Брнабићева, која борави у Бриселу, изјавила је да је писмо припремљено, али да га није донела, „на захтев, на првом месту наших пријатеља из Шпаније“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала