Хуманост на делу: Краве, грађевински материјал и бела техника за породице на Косову (фото)

© Фото : Срби за СрбеСрпска деца на Косову
Српска деца на Косову - Sputnik Србија
Пратите нас
Представници Хуманитарне организације Срби за Србе помогли су 17 српских породица на подручју косовско-метохијских енклава. Помоћ је договорена и испоручена у координацији са сарадницима из Епархије Рашко-призренске.

Хуманитарна организација Срби за Србе спровела је нову акцију помоћи угроженим породицама са више деце на Косову и Метохији.

© ХО Срби за СрбеПородици Николић из Великог Ропотова код Косовске Каменице купљена је крава.
Породици Николић из Великог Ропотова код Косовске Каменице купљена је крава. - Sputnik Србија
Породици Николић из Великог Ропотова код Косовске Каменице купљена је крава.

Овај пут обиђено је седамнаест српских породица које живе у веома тешким условима, а којима ће уручена помоћ много значити.

© ХО Срби за СрбеПородици Накалемић из Велике Хоче набављени су цреп и летве како би заменили кров и проширили свој животни простор.
Породици Накалемић из Велике Хоче набављени су цреп и летве како би заменили кров и проширили свој животни простор. - Sputnik Србија
Породици Накалемић из Велике Хоче набављени су цреп и летве како би заменили кров и проширили свој животни простор.

Укупна вредност помоћи износи 19.500 евра, а огледала се у набавци најразличитијих ствари, од основне беле технике и покућства, преко грађевинског материјала, до стоке и пољопривредне механизације.

© Фото : Срби за СрбеДеца из фамилије Перић из Пасјана код Гњилана. За ту деветочлану породицу купљени су шпорет, фрижидер, замрзивач, веш машина, орман, два кревета на спрат, сто и шест столица.
Деца из фамилије Перић из Пасјана код Гњилана. За ту деветочлану породицу купљени су шпорет, фрижидер, замрзивач, веш машина, орман, два кревета на спрат, сто и шест столица. - Sputnik Србија
Деца из фамилије Перић из Пасјана код Гњилана. За ту деветочлану породицу купљени су шпорет, фрижидер, замрзивач, веш машина, орман, два кревета на спрат, сто и шест столица.

У акцији су помогнуте породице из Косовске Каменице, Новог Брда, Гораждевца, Велике Хоче и Лепосавића

Породици Кастратовић из Гораждевца купљена су три телета како би се озбиљније бавили сточарством и лакше подизали своје двоје деце Радмилу и Милића.
Породици Кастратовић из Гораждевца купљена су три телета како би се озбиљније бавили сточарством и лакше подизали своје двоје деце Радмилу и Милића. - Sputnik Србија
Породици Кастратовић из Гораждевца купљена су три телета како би се озбиљније бавили сточарством и лакше подизали своје двоје деце Радмилу и Милића.

Орагнизација Срби за Србе до сада је помогла 261 породицу на Косову и Метохији.

Породици Костић из села Бостана код Новог Брда испоручен је грађевински материјал за потребе проширивања стамбеног простора.
Породици Костић из села Бостана код Новог Брда испоручен је грађевински материјал за потребе проширивања стамбеног простора. - Sputnik Србија
Породици Костић из села Бостана код Новог Брда испоручен је грађевински материјал за потребе проширивања стамбеног простора.

Та организација је формирана 2006. године и до сада је помогла преко 1.750 породица и 11.000 деце широм Србије и Балкана.

© ХО Срби за СрбеПородици Тасић из Горње Маоче код Косовске Каменице набављени су фрижидер, веш машина, бојлер, хидрофор и материјал за завршетак изградње купатила.
Породици Тасић из Горње Маоче код Косовске Каменице набављени су фрижидер, веш машина, бојлер, хидрофор и материјал за завршетак изградње купатила. - Sputnik Србија
Породици Тасић из Горње Маоче код Косовске Каменице набављени су фрижидер, веш машина, бојлер, хидрофор и материјал за завршетак изградње купатила.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала