Северна Кореја зове Иран у заједничку борбу против америчке неправде

© AP Photo / Ahn Young-joonАмерички војници припремају се за војне вежбе у Паџуу у Јужној Кореји у близини границе са Северном Корејом
Амерички војници припремају се за војне вежбе у Паџуу у Јужној Кореји у близини границе са Северном Корејом - Sputnik Србија
Пратите нас
Северна Кореја позива Иран да удруже напоре у „борби против неправде“ САД, изјавио је данас шеф севернокорејске делегације на скупштини Интерпарламентарне уније у Санкт Петербургу Ан Тонг Чун.
Хасан Рохани поред система бавар-373 - Sputnik Србија
Русија упозорава Америку: Не изазивајте Иран, није то Северна Кореја

Наводи се да је заменик председавајућег Врховне народне скупштине Северне Кореје то казао током краћег састанка са председавајућим иранског парламента Алијем Лариџанијем, који је претходно у говору жестоко критиковао потезе САД, укључујући оне везане за нуклеарни споразум с Ираном који је амерички председник Доналд Трамп одбио да потврди.

„Хвала Вам на говору. Био је то бриљантан говор. Ми имамо снажну вољу када су питању они који нас вређају, и ми и ви се боримо већ дуго времена. Хајде да се боримо заједно против неправде, за правду“, поручио је Ан.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала