Најтужнија љубавна прича: Пингвин се заљубио у картон, па пао у депресију

© AFP 2023 / Mark Ralston Пингвин Адели рядом с исследовательской станцией New Harbor в Антарктике
Пингвин Адели рядом с исследовательской станцией New Harbor в Антарктике - Sputnik Србија
Пратите нас
Бизарна, али тужна прича догодила се у Тобу зоо врту у Јапану, где се један од становника заљубио у лик из анима стрипа, а потом преминуо од туге.

Наиме, пингвин Грејп (21) постао је интернет звезда раније ове године када се емотивно везао за картон који је из комерцијалних разлога постављен у део врта у којем је становао.

На картону је био лик антропоморфне женке пингвина која се зове Хулулу из серије „Кемоно френдс“. Грејп се везао за Хулулу пошто га је одбила женка пингвина Мидори, са којом је био у вези десет година.

Пингвин се толико везао за лик са картона, да је особље зоо врта одлучило да Хулулу остави унутра, упркос томе што је промоција истекла пре много месеци.

Грејп је чак виђен са раширеним крилима и кљуном окренутим на горе, што је уобичајено понашање приликом парења.

​Његова осећања према Хулулу су била толико јака да је постао видно депресиван када су је на кратко склонили за време тајфуна. Срећом, ускоро су му је вратили.

Чак и када се разболео, људи из врта су дозволили да Грејп остане са Хулулу… и тако све до смрти. Његова смрт је потврђена у петак, преко Твитера.

„Хумболтов пингвин Грејп кан је умро јуче. Искрено се захваљујемо свима који су му пружали подршку све до сада. Хвала и Хулулу која га је пазила до самог краја. Почивај у миру на небу“, написали су људи који раде у зоо врту.

Грејп је на друштвеним мрежама имао статус познате личности, па не чуди што је вест о његовој смрти изазвала јаке емоције. Обожаваоци су му одали пошту.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала