Ако САД реализују претње руским медијима — очекујте одговор

© Sputnik / Нина Зотина / Уђи у базу фотографијаПавиљон телевизије РТ и Русија 24 на међународном инвестиционом форуму у Сочију
Павиљон телевизије РТ и Русија 24 на међународном инвестиционом форуму у Сочију - Sputnik Србија
Пратите нас
Ако САД реализују претње руским медијима, Русија ће одговорити, али не тако ниским методама, рекао је министар за телекомуникације Русије Николај Никифоров.
Кремљ - Sputnik Србија
Кремљ: Напад на Спутњик — очекујте одговор

„Треба тражити друге полуге одмазде, а не служити се средствима Сједињених Држава. Мислим да ће Русија наћи начине и неће бити потребе за америчким методама“, рекао је он.

„Срамотно је излазити са таквом реториком — забрана медија. Ако видимо да су претње реализоване током конкретних акција на територији САД мислим да ће Русија пронаћи друге начине. Не мислим да је потребно користити исте методе“, рекао је Никифоров, одговарајући на питање да ли ће се уводити ограничења за стране медије као одговор на проблеме које имају РТ у САД.

Почетком септембра Министарство правде САД обавезало је компанију РТ да се до 17. октобра региструје као страни агент. Захтев је стигао у позадини расправе о закону који је поднет у Представничком дому Конгреса. Он предвиђа промене услова регистрације страних агената. У складу са документом Министарство правде САД, у чији састав улази ФБИ, они ће добити додатна овлашћења за организације које на незаконит начин покушавају да утичу на политичке процесе у САД.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала