Ердоган: Америка не подржава Турску у борби против тероризма

© Sputnik / Michael Klimentyev / Уђи у базу фотографијаПредседник Турске Реџеп Тајип Ердоган
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија
Пратите нас
Америчке власти, без обзира на своја саопштења, не подржавају Турску у борби против тероризма, изјавио је турски председник Реџеп Тајип Ердоган, коментаришући појављивање постера са ликом лидера Радничке партије Курдистана Абдулаха Оџалана у сиријској Раки.
Борис Малагурски - Sputnik Србија
Малагурски: Хоће ли Курди добити своју државу? (видео)

Турски медији су раније саопштили да је у Раки, коју су ослободили арапско-курдски одреди Сиријских демократских снага, уз подршку америчке коалиције, окачен постер са Оџелановим ликом, који у Турској издржава казну доживотног затвора. 

„У Раки су окачили постер терористичког лидера. Како САД то објашњавају? Кажу да је Радничка партија Курдистана терористичка организација. Зар је то солидарност у борби против тероризма? На билатералним разговорима кажу да се боре против тероризма. Не верујемо, нисте са нама“, рекао је Ердоган новинарима. 

Рака је била под контролом ДАЕШ-а од 2013. године. Град је сматран незваничном престоницом терориста. Прошле године коалиција на челу са САД саопштила је да почиње операција за ослобођење града. Ослобађање Раке трајало је 134 дана. 


Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала