Вучић: Нико неће моћи некажњено да нападне Србију

© Sputnik / Радоје ПантовићВојна манифестација "Слобода 2017"
Војна манифестација Слобода 2017 - Sputnik Србија
Пратите нас
Нико неће моћи некажњено да нападне Србију, поручио је данас председник Александар Вучић, после презентације модерне Војске Србије у Батајници, и поручио да ћемо бранити и своју отаџбину и сваког човека у земљи.
„Слобода 2017“: Публика одушевљена, Шојгу предао „мигове“! (фото, видео)

„Непроцењив нам је тај живот — живот сваког човека у Србији“ нагласио је председник Србије на манифестацији „Слобода 2017“ на војном аеродрому у Батајници и додао да ће Србија зато наставити да се развија и да се гради.

„Хоћемо јаку развијену државу Србију која ће и свима другима бити гарант мира и стабилан и поуздан партнер“, рекао је Вучић. „Не плашимо се да преговарамо, али нека нико не помисли да преговарамо зато што се плашимо“, цитирао је председник Вучић америчког председника Џона Кенедија.

„Ми смо ослобођена, независна и суверена земља, која хоће да се бави собом и да ради, напредује и развија се“, истакао је он.

Председник је рекао да ће Србија бити довољно снажна, способна и опремљена да никоме неће више дозволити да потцени живот људи у Србији.

Ивица Дачић - Sputnik Србија
Дачић: Србија има своје „црвене линије“

Вучић је истакао да је данас дан, и чини се да има неке више силе, небеске правде у чињеници да је Београд ослобођен баш 20. октобра 1944, зато што је три године раније од 15. до 21. октобра нацистички окупатор побио стрељајући хиљаде људи у Београду, широм Шумадије, па на крају и у јуначком Крагујевцу.

„Од те смрти и ужаса смо се ослободили 20. октобра ослобађајући главни град. Ослободили смо се, надам се заувек, оне врсте лудила која је сматрала да је оправдано убијати и стрељати у име нације и расе, идеологије која је неке људе сматрала мање вредним од других и то толико мање да не заслужују да живе“, истакао је председник.

Указао је да је, образлажући наређење на основу које су извршени октобарски масакри 1941, у Србији фелдмаршал Вилхелм Кајтел, први човек немачке врховне команде, рекао: „Тамо на истоку живот ионако ништа не вреди“.

„Тога смо се ослободили и то победили 20. октобра. Да ли су успели други — не знам и сасвим је могуће да има још оних који нас доживљавају мање вредним, који мисле да не важе за нас и њих иста правила, који сматрају да они сами нешто могу, а ми не. Данас за нас цела та накарадна филозофија више не важи. Ми смо се 20. октобра 1944. тога заувек ослободили“, поручио је Вучић.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала