Египат као Сирија: У сукобима са терористима на десетине мртвих полицајаца

© Flickr / Gigi IbrahimЕгипаткса војна полиција
Египаткса војна полиција - Sputnik Србија
Пратите нас
У борбама са терористима у подручју Вахат погинуло је 58 припадника МУП-а Египта, укључујући 23 официра и 35 редовних полицајаца, саопштио је портал „Масрави“, позивајући се на извор у Министарству унутрашњих послова.
Оклопно возило Тигар - Sputnik Србија
Египат жели руске „Тигрове“

Погинули су служили у редовној полицији и у специјалним снагама. Међу погинулима су: елита специјалних снага, официри који имају велико искуство у борби против терористичких група. Притом, власти Египта још увек низу званично саопштиле број погинулих и рањених.

Полицајци су били мета напада док су изводили операцију за неутралисaње терористичких ћелија које се крију у пустињама Вахат, 135 километара од Каира. Ова ћелија је умешана у извођење неколико терористичких напада и сматра се једном од најопаснијих у Египту. Када су полицајци дошли на лице места, милитанти су отворили ватру на њих из тешког наоружања.

Генерални тужилац Египта је наложио тужилаштву да одмах спроведе истрагу. Раније је саопштено да је специјална операција завршена, полиција и војска врше чишћење подручја 100 километара око места сукоба.  

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала