Борко Стефановић: Нећемо у ЕУ као фанатици, а у НАТО — никако (видео)

© SputnikМаша и Борко Стефановић
Маша и Борко Стефановић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник партије Левица Србије, Борко Стефановић, открио је за Спутњик да ли га зову по новом имену Борислав, како је дошао на идеју да оснује бенд „Генерација без будућности“, као и за кога би се одлучио између Вука Јеремића и Саше Јанковића.

На питање да ли га спољна политика данашње Србије подсећа на режим Јосипа Броза Тита, Стефановић је одговорио да те две ствари не могу да се пореде пошто је било друго време и били су другачији међународни односи.

„Мислим да је добро да Србија покушава да сачува добре односе и са Истоком и са Западом иако, знамо сви па и ова власт, да је то скоро немогуће, да је јако тешко и да се често налазимо као између чекића и наковња. То је тежи пут, али мислим да је једини прави у међународним односима. Ми не смемо изгубити одличне односе са блиском Руском Федерацијом, а истовремено не смемо напустити наше кретање ка Европској унији, али не оном фанатизованом смислу. Морамо и критиковати, морамо избећи уцене и замке које нам се често из Брисела постављају и драго ми је да смо ми из Левице Србије можда прва странка опозиције, а да није на десници, која је онако једну скепсу и велики знак питања ставила поред европских интеграција Србије. Наравно, ми смо против чланства у НАТО-у, то потпуно одвајам, али ово је једна ствар за коју за сада не видим квалитетнију алтернативу поред свих несавршености, уцена, бирократизованог апарата, корумпираног апарата у Бриселу, притисака на Србију. Морамо издржати и борити се, али наравно никада не уступити важне делове нашег националног интереса“, оценио је Борко Стефановић за Спутњик.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала