Бивши „шљакер“ најбољи плесач на шипци (видео, фото)

© Фото : Youtube/Poleart FranceСан Јинг Зи освојио прво место на "Пол арт Француска" такмичењу у плесу на шипки.
Сан Јинг Зи освојио прво место на Пол арт Француска такмичењу у плесу на шипки. - Sputnik Србија
Пратите нас
После вишегодишњег рада на градилиштима, млади весељак из Кине заменио је свој алат за шипку и победио на светском такмичењу плесача на шипци у Француској.

Сан Јинг Зи (22) из Јибина у Сечуан провинцији провео је шест година на градилиштима пре него што је открио играње на шипци гледајући видео-снимке. Сан је био толико импресиониран оним што је видео, па је поставио шипку у својој соби и почео да тренира на основу видео-снимака. Упркос повредама које је зарадио због свог неконвенционалног приступа, истрајао је, знајући да се вежбом може постићи савршенство.

После пола године, нашао је први посао као играч на шипци и постао је део локалне сцене. Напор му се исплатио 2013. године кад је постао резерва у кинеској „репрезентацији“ играча на шипци.

„Плес на шипци није широко прихваћен у Кини зато што га већина сматра вулгарним и порнографским“, изјавио је локалним медијима, додајући да су му родитељи били највећи критичари. „Отац је тражио да прекинем с тим, зато што је мислио да ће због мене изгубити углед“.

Кренуло је набоље када је 2014. године освојио награду за најбољи наступ на лондонском међународном такмичењу, и та победа је „откравила“ срце његових родитеља који су коначно прихватили његов избор. Сан је убрзо зарадио довољно новца да отвори своју школу плеса на шипци у Гуангџоу у нади да ће променити став Кинеза.

Сун Јинг Зи победио је на „Пол арт Француска“ фестивалу у категорији „Елитних мушкараца“, одржаном 24. септембра у Паризу. Његов очаравајући наступ можете погледати у видеу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала