Тодорић: Супротставићу се злочиначком подухвату

© YT/ privredni hrИвица Тодорић
Ивица Тодорић - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши председник управе концерна „Агрокор“ Ивица Тодорић данас је на свом блогу поручио да ће се вратити у Хрватску чим прикупи релевантне доказе како би се супротставио „заједничком злочиначком подухвату дела политичких елита и њихових помоћника“, након што је у суботу за њим расписана међунаордна потерница.
Најтсбриџ, Лондон. - Sputnik Србија
Тодорић у Мишковићевој вили у Лондону

„Као човек којем су тешко повређена људска права са својим адвокатским тимом прикупљам доказе и чињенице како бих могао да се супротставим лажима из кривичне пријаве и одбраним и себе и своје сараднике од политичког прогона који има за циљ да заташка чињеницу да је управо политика отела приватно власништво у којем данас царује безвлашће и стварни криминал“, навео је Тодорић на свом блогу на ком се редовно оглашава од септембра, пренела је Хина.

„Да би ме спречили у прикупљању доказа и документације против њих, брзоплето су саставили срамотну кривичну пријаву како би ме притворили“, навео је он.

Загребачко Жупанијско државно тужилаштво расписало је јуче потерницу за Тодорићем против којег је одређен истражни затвор и покренута истрага, а недоступан је хрватском правосуђу. Тужилаштво је због незаконитог прибављања милијарду и 142 милиона куна покренуло истрагу против Ивице Тодорића, његових синова Ивана и Анте Тодорића, и дванаесторо „Агрокорових“ менаџера и ревизора.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала