Симоњанова о одлуци „Твитера“: То је прешло сваку границу (видео)

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаКонференција РТ "Информација, политика, медији: формирање новог светског поретка"
Конференција РТ Информација, политика, медији: формирање новог светског поретка - Sputnik Србија
Пратите нас
Главна уредница РТ-а и новинске агенције „Русија севодња“ Маргарита Симоњан, коментаришући одлуку „Твитера“ да блокира рекламирање са налога у власништву РТ-а и Спутњика, изјавила је да до краја није желела да верује да ће се ситуација развити на овај начин.

„До последњег тренутка нисмо желели да верујемо да ће бити овако, да ће се америчке друштвене мреже, у овом случају „Твитер“, директно позивати на извештај ЦИА како би нас опструирале, али то се данас догодило. Када је неко раније говорио да ЦИА све контролише нама је било смешно. Сада се више не смејемо. Све ово је, наравно, прешло сваку границу и више није смешно. Остаје само да жалимо што ће Русија, очигледно, морати да предузме одговарајуће мере“, рекла је Симоњанова за РТ.

​У четвртак је америчка друштвена мрежа „Твитер“ саопштила да је одлучила да блокира оглашавање са канала у власништву руских РТ и Спутњика. У саопштењу се наглашава да је одлука донета на основу рада компаније у вези са истрагом „мешања Русије“ у председничке изборе у САД 2016. године.  

Истовремено се испоставило да је Твитер сам предлагао РТ-у да развије велики обим реклама на својој платформи током предизборне кампање 2016. године, али је телевизија то одбила. А Спутњик је изјавио да агенција никада није користила платну промоцију на Твитеру. Министарство спољних послова Русије је одлуку „Твитера“ о РТ-у и Спутњику назвало намером да се блокирају руски медији и обећало узвратне мере, а Савез новинара Руске Федерације овај потез прогласио је повредом основног принципа слободе говора.

ФБИ и Конгрес истражују наводно мешање Русије у америчке изборе, као и могуће везе са Москвом председника Доналда Трампа. Кремљ и Бела кућа су више пута одбацивали ове оптужбе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала