Више од 200 мртвих након нуклеарне пробе у Северној Кореји

© AP Photo / Lee Jin-man, FileДиректор Одељења за посматрање земљотреса и вулкана Северне Кореје обраћа се медијима након вештачког земљотреса који је изазвао Пјонгјанг
Директор Одељења за посматрање земљотреса и вулкана Северне Кореје обраћа се медијима након вештачког земљотреса који је изазвао Пјонгјанг - Sputnik Србија
Пратите нас
Верује се да је чак 200 људи погинуло у тунелу који се урушио на месту на ком је Северна Кореја извела нуклеарне пробе, јавили су јапански медији.
Северна Кореја - Sputnik Србија
Земљотрес или... Тресло се тло у Северној Кореји

Тунел је био у изградњи на полигону Пунгјери када се урушио, а стотинак људи је у њему остало заробљено, јавила је јапанска радио-телевизија „Асахи“, позивајући се на неименовани извор из Северне Кореје.

Постоји бојазан да је још сто особа можда погинуло током операције спасавања када се тунел по други пут урушио.

Новинска агенција Јонхап саопштила је да се у извештају не наводе додатни детаљи, као на пример када се несрећа догодила.

Експерти, које је цитирао Јонхап, упозорили су да је могуће да је место вероватно ослабило и постало нестабилно због неколико недавних нуклеарних тестова.

Најснажнији тест, за коју многи верују да је била хидрогенска бомба, изведен је 3. септембра. Према експертима, експлозија је дестабилизовала регион и учинила полигон за тестирање Пунгјери небезбедним за пробе нуклеарног оружја.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала