Чечен проговорио после напада: Приметан „руски траг“

© Фото : Јутјуб скриншотАдам Осмајев
Адам Осмајев - Sputnik Србија
Пратите нас
Адам Осмајев, пореклом из Чеченије, који је синоћ недалеко од Кијева рањен у покушају атентата, рекао је да је у нападу видео „руски траг“, преносе украјински медији.

Он је изјаву медијима дао у болници након што му је пружена медицинска помоћ. Осмајев је прошао са лакшим повредама.

Према његовим речима, напад је извршен док се са женом Амином Окујевом налазио у аутомобилу, а њу је један метак погодио у главу услед чега је преминула.

Осмајев тврди да су нападачи желели да убију и њега и њу, као и да је атентат повезан са недавним нападом на посланика Врховне раде Игора Мосијчука.

Полиција Украјине - Sputnik Србија
Пуцњава у Кијеву: Рањен Чечен који је организовао атентат на Путина

Ово није први покушај убиства Осмајева. Прошлог лета је на њега пуцано из пиштоља, али тада је његова жена Окујева успела да рани нападача пиштољем који је добила као награду за службу као добровољац у батаљону „Кијев 2“, са којим је ратовала у Донбасу као снајпериста.

Подсетимо, и Мосијчук је након што је неко покушао да га убије, када је двоје људи погинуло, а троје рањено, окривио Русију да је одговорна за напад.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је тада рекао да су све оптужбе на рачун Москве још један пример русофобије која је у Украјини узела маха.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала