Фејсбук открива: Колико су Трамп и Клинтонова потрошили на кампању

Пратите нас
Бивши кандидати за председника Хилари Клинтон и Доналд Трамп потрошили су око 81 милион долара на предизборне рекламе на Фејсбуку 2016. године, а Русија је наводно потрошила око 46 хиљада долара, изјавио је главни правни саветник ове друштвене мреже Колин Стреч на саслушању у Одбору за обавештајне послове америчког Сената.
Друштвене мреже - Sputnik Србија
Фејсбук, Твитер и Гугл настављају истрагу о „руском мешању“ у изборе у САД

Одговарајући на питање о суми коју је Русија наводно издвојила за рекламирање, Стреч је изјавио да се ради о износу од око сто хиљада долара, од чега је 46 хиљада потрошено пре избора.

Након тога је затражено да разјасни колики су били трошкови предизборних штабова Хилари Клинтон и Доналда Трампа.

„Заједно око 81 милион долара“, изјавио је правни саветник „Фејсбука“.

Стреч је истакао да је „у поређењу са овим то мала сума“.

Раније су амерички медији оптужили Русију да је подржала Доналда Трампа на изборима путем друштвених мрежа, али нису пружили доказе. Друштвене мреже, укључујући Фејсбук и Твитер, обећале су да ће сарађивати о овом питању са одборима Сената и Представничког дома који воде истрагу о наводном „мешању Русије“ у изборе и „Трампову заверу са Русијом“. Представник компаније „Гугл“ такође је потврдио да ће његова компанија сарађивати у истрази. Постојање „Трампове завере са Русијом“ негирали су и Кремљ и Бела кућа.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала