Русија позвала аустријског дипломату на консултације

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија је позвала у МИП привременог повереника Аустрије због неиздавања виза новинарима са Крима, саопштио је министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров након разговора са генералним секретаром ОЕБС-а Томасом Гремингером.
Фрагмент скулптуре фонтане Богиња ноћи у санаторијуму Гурзуфски - Sputnik Србија
Кијев има план како да врати Крим — припрема се да га реализује

Он је нагласио да је Русија разочарана што Аустрија није издала визе новинарима са Крима за седницу ОЕБС-а у Бечу на тему слободе медија.

„Иако су били регистровани по свим правилима ОЕБС-а, они нису добили аустријску визу. Сматрамо да је то грешка, јер у суштини учесници седнице ће бити лишени могућности да виде слику у свим димензијама. Наши представници са Крима и Севастопоља нису могли да светској јавности саопште истину о реалној ситуацији на полуострву. У суштини, то је недопустива ситуација када су новинари који живе на Криму и Севастопољу мета дискриминације и фактички колективно се кажњавају за свој избор који су направили 2014. године“, додао је Лавров.

Раније је саопштено да је Аустрија одбила да изда визе тројици новинара са Крима који су намеравали да учествују на седници ОЕБС-а. Наведено је да су новинари са Крима већ били акредитовани за догађај.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала