Америчка амбасадорка: Укинути одлуку о референдуму у Републици Српској

© Youtube/Hayat HDАмбасадор САД у БиХ Морин Кормак
Амбасадор САД у БиХ Морин Кормак - Sputnik Србија
Пратите нас
Амбасадорка САД у БиХ Морин Кормак сматра да би Народна скупштина РС требало да укине, а не да суспендује одлуку о референдум о Суду и Тужилаштву БиХ.
Милорад Додик са руском делегацијом - Sputnik Србија
Додик: Могуће отварање канцеларије представништва Русије у Српској

„Ми смо од самог почетка били врло јасни што се тиче референдума. Суспензија референдума оставља ипак могућност да он поновно буде предмет расправе и спровођења некада у будућности“, рекла је Кормакова за Радио РС, пренела је Фена.

Коментаришући чињеницу да се не састаје с председником РС Милорадом Додиком, Кормакова је рекла да нема проблем са РС, српским народом или институцијама, већ с политичарима који не поштују одлуке Уставног суда БиХ.

Навела је и да се политичари морају окренути животним темама, чему би допринело спровођење Реформске агенде, коју су раније подржале све политичке партије у БиХ.

Једна од одлука која би могла позитивно да утиче на животе грађана у БиХ је и она о изменама Закона о акцизама, сматра Кормакова.

Она је данас у Бањалуци разговара са председником НСРС Недељком Чубриловићем, а посебна седница парламента РС заказана је за 6. новембар. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала