Откривање Чуркиновог споменика у Сарајеву — значајан догађај

© Фото : Амбасада РусијеСпоменик Виталију Чуркину у Источном Сарајеву, БиХ
Споменик Виталију Чуркину у Источном Сарајеву, БиХ - Sputnik Србија
Пратите нас
Откривање споменика сталном представнику Русије при УН Виталију Чуркину у источном Сарајеву значајан је догађај и изражавање благодарности Русији за принципијелну политику на Балкану, изјавио је за Спутњик амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов.
Споменик Виталију Чуркину у Источном Сарајеву, БиХ - Sputnik Србија
Хвала за руско ЊЕТ: Откривен споменик Чуркину у Источном Сарајеву

„Откривање споменика познатом руском дипломати Виталију Чуркину у источном Сарајеву значајан је догађај. То је признање поштовања преминулом сталном представнику Русије при УН, чији је живот повезан са догађајима на Балкану. Виталиј Иванович је као специјални представник председника Русије дао велики допринос у прекиду рата у БиХ, политичком решавању кризе у тој земљи, процесу стабилизације и њеном постконфликтном развоју“, рекао је агенцији амбасадор Русије при БиХ.

Споменик је постављен данас у Источном Сарајеву. То је плоча са портретом, именом на руском језику и годинама рођења и смрти (1952-2017) Виталија Чуркина, као и натписом „Хвала за руско њет“. Иницијатор постављања споменика је босанско-српска НВО „Источна Алтернатива“ уз подршку амбасаде Русије при БиХ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала