Састанак Путина и Ердогана 13. новембра у Москви

© Sputnik / Алексеј Никољски / Уђи у базу фотографијаСастанак председника Русије Владимира Путина и председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана у Сочију
Састанак председника Русије Владимира Путина и председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана у Сочију - Sputnik Србија
Пратите нас
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган отпутоваће 13. новембра у Москву, где ће се састати са руским лидером Владимиром Путином, потврђено је из кабинета председника.

Како се наводи, председници ће током сусрета разговарати о предстојећем конгресу националног дијалога о Сирији, за који је планирано да буде одржан у Сочију и у ком ће учествовати курдистанска партија „Демократски савез“.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган и председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
О чему су телефоном причали Путин и Ердоган

Такође, председници ће разговарати и о борби против тероризма у Сирији и Ираку.

Претходно је Турска изразила незадовољство због тога што је Русија уопште и предложила одржавање конгреса, а „Демократски савез“ је назвала терористичком организацијом којој није место на било каквим преговорима.

Након посете Москви, Ердоган ће дан касније отпутовати у Кувајт.

Конгрес националног дијалога о Сирији иницирао је председник Путин и, како је најављено, требало би да буде одржан 18. новембра у Сочију.

Претходно је Министарство иностраних послова Русије саопштило да је састављен списак од 33 организације које ће учествовати на конгресу са циљем да се пронађе решење за сиријски конфликт.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала