Шта ће бити са руским базама у Сирији

© Sputnik / Dmitriy VinogradovРуски авион Су-34 у бази Хмејмим у Сирији
Руски авион Су-34 у бази Хмејмим у Сирији - Sputnik Србија
Пратите нас
Обим повлачења руских снага из Сирије након победе над терористичком организацијом ДАЕШ зависиће од ситуације, али обе базе (авио-база „Хмејмим“ и пункт за материјално-техничку логистику Ратне морнарице у Тартусу) ће остати, рекао је за Спутњик заменик министра иностраних послова Русије Олег Сиромолотов.
Руска обавештајна база Лурд на Куби - Sputnik Србија
Руске базе на Куби и у Вијетнаму — зашто да не?

„На који начин ће то бити зависиће од настале ситуације… Имамо тамо две базе. Мислим да ће оне остати. У којем облику — не могу да кажем, нисам министар одбране. Боље њега питајте“, рекао је Сиромолотов.

Он је навео да ако је под ДАЕШ-ом остало око дест одсто од раније територије, терористичка група Нусра фронт наставља борбу и против ње се и даље воде борбе. Осим тога, одређене групе терориста у Сирији се премештају између група, делујући индивидуално.

„Врло често (у борбу) ступају неочекивани играчи којих на бојном пољу није било, а затим су се појавили и ситуација се кардинално мења“, навео је Сиромолотов, наводећи пример резултата курдских избора који могу да утичу на то какву ће политику наставити да воде.

„Зато што гарантовати и постављати рокове није сада реално“, додао је он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала