Идентификован починилац масакра у Тексасу

© REUTERS / Nick WagnerЦрква у Тексасу у којој је извршен масакр
Црква у Тексасу у којој је извршен масакр - Sputnik Србија
Пратите нас
Гувернер Тексаса изјавио је да је 26 особа убијено, а 20 повређено у нападу који се догодио у баптистичкој цркви у Тексасу, око 40 километара од Сан Антонија.
Полиција на месту пуцњаве у баптистичкој цркви у Тексасу - Sputnik Србија
Масакр у Тексасу: Пуцњава у цркви — 27 мртвих

Званичници су идентификовали нападача, који је том приликом убијен, као Девина Келија из предграђа Сан Антонија, преноси АП.

Како су рекли, није забележено да је повезан са неком терористичком групом, а у току је истрага постова које је Кели објављивао на друштвеним мрежама.

Амерички председник Доналд Трамп рекао је данас да је пуцњава у Тексасу, у којој је убијено 26 особа, везана за менталну поремећеност нападача и да оружје не треба посматрати као проблем.

„Имамо много проблема с менталним здрављем у нашој земљи, али то не значи да имамо и проблем с оружјем“, рекао је Трамп, преноси АФП.

Председник САД је, такође, рекао да се бол и туга које сви Американци осећају према жртвама масовне пуцњаве у Тексасу „не могу преточити у речи“, наводи Ројтерс.

„Американци раде оно што најбоље знају — удружују се. Остајемо снажни“, истакао је Трамп на почетку састанка с пословним лидерима у Токију, где борави у оквиру турнеје по Азији.

Такође је рекао да ће федералне власти помоћи Тексасу после пуцњаве, истакавши да се цела Америка моли Богу.


​На Келијевом профилу на Фејсбуку може да се види и фотографија с антифашистичком заставом, због чега су на интернету покренуте расправе о томе да ли он припада левичарском покрету.

Међу убијенима је и 14-годишња ћерка пастора те цркве.

Како наводи Ројтерс, жртве су старости од пет до 72 године.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала