Путин има важну поруку за глобалне трговце оружјем

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин
Руски председник Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Вруће тачке и зоне конфликата су за појединце постале изузетно уносан бизнис, изјавио је руски председник Владимир Путин.

Како је рекао, стиче се утисак да је формиран разгранат систем испоруке наоружања у земље и регионе који су војнополитички нестабилни.

„Извоз наоружања представља огромну одговорност за било коју земљу, јако је важно да то разумеју сви учесници глобалног тржишта оружјем“, упозорио је Путин и додао да поједини произвођачи заобилазе међународне норме и принципе, што резултира тиме да оружје завршава у рукама терориста.

РС-24 Јарс / СС-27  интерконтиненталне балистичке ракете - Sputnik Србија
Генералштаб Русије: У стању смо да нанесемо ненадокнадиву штету било ком агресору

„Уместо да се боримо са реалним терористичким групама, ствара се слика имитације борбе, док се неконтролисана испорука оружја и даље спроводи“, нагласио је руски председник.

Истовремено, Русија је заинтересована да прода сопствену војну продукцију, али јој је главно полазиште светска безбедносна стабилност.

„Наравно да је у нашем интересу да успоставимо добре односе са купцима оружја, као и да нађемо нове, али наш првенствени интерес је да се одржи глобална и регионална безбедност и стабилност“, нагласио је Путин.

Он је истакао и да извоз руске војне продукције кочи нелојална конкуренција, те да се вештачки компликују финансијске операције и опструише логистика.

Путин је додао и да ће извоз руског наоружања 2017. године износити око 15,3 милијарде долара, али да је укупно наручено наоружања у вредности од 45 милијарди.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала