Главна уредница РТ: Не предајемо се! (видео)

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаШтанд телевизије РТ на Међународном сајму аудио-визуелног садржаја у Кану
Штанд телевизије РТ на Међународном сајму аудио-визуелног садржаја у Кану - Sputnik Србија
Пратите нас
Главна уредница РТ Маргарита Симоњан изјавила је да руска медијска кућа намерава да на суду докаже да захтев америчког Министарства правде да се телевизија региструје као страни агент није по закону.

„Америчко Министарство правде нам није оставило избора: адвокати говоре да ако се не региструјемо као страни агенти руководилац наше компаније у Америци може бити ухапшен, а рачуни компаније блокирани. У таквим околностима компанија не може да ради. Бирајући између таквих последица и регистровања као страног агента морамо изабрати регистровање, иако се категорички не слажемо са тим захтевима“, нагласила је она.

Симоњанова је нагласила да захтеви америчких власти противрече принципима демократије и слободе говора.

Раша тудеј - Sputnik Србија
Вашингтон: РТ да се региструје као страни агент, Симоњанова: То је канибализам

„Сматрамо да захтеви америчких власти противрече законодавству, што планирамо да докажемо на суду. Тај захтев је дискриминациони, он је у супротности са принципима демократије и слободе говора. Не дозвољава нам да будемо једнаки конкуренти другим иностраним телевизијама које раде у Америци, а који нису регистроване као страни агенти“, додала је она.

Главна уредница РТ је изјавила да ће компанија наставити да „ради и бори се колико је то могуће“.

„То што се сада дешава у САД, тај хаос који видимо сваки дан и не знамо одакле ће долетети још једна луда вест, даје мало наде да ће у блиској будућности све то стати и живот се вратити у нормалу. Радићемо у тим условима који су нам предложени, нећемо се предавати“, закључила је Симоњанова.

Званична представница МИП-а Русијe Марија Захарова саопштила је да је држава „израдила реципрочне мере на бази руског законодавства“. По њеним речима, следеће недеље ће почети њихова практична реализација.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала