Рогозин: Ако су они руски хакери, ја сам балерина

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Уђи у базу фотографијаДмитриј Рогозин
Дмитриј Рогозин - Sputnik Србија
Пратите нас
Потпредседник Владе Русије Дмитриј Рогозин прокоментарисао је вест да је америчка Централна обавештајна агенција (ЦИА) створила је шпијунски програм који је маскиран као вирус руске компаније „Лабораторија Касперски“, окарактерисавши оптужбе САД о умешаности хакера из Русије у сајбер-нападе као „бајке“.
ЦИА - Sputnik Србија
Викиликс: ЦИА се крије иза Касперског

„Ко нам је оно говорио бајке о ’руским хакерима‘? Они су ’руски‘, као што сам ја балерина Бољшог театра“, написао је Рогозин на својој страници на Фејсбуку.

Како је синоћ јавио портал „Викиликс“, код који су направили стручњаци ЦИА омогућава им да уз помоћ вируса маскирају свој рад тако да се приликом провере извора вируса чини да припада другим организацијама и фирмама, укључујући руску компанију „Лабораторија Касперски“. 

Према подацима сајта, инструмент носи назив „Хајв“, а његов задатак је да чак и у случају откривања вируса на компјутеру провера његовог извора не указује да је његов извор у ЦИА. „Хајв“ омогућава да неколико вируса буде активно у више домена које користи ЦИА на доступним сервисима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала