Путин: Истрага САД о „руском досијеу“ — манифестација унутарполитичке борбе

© Sputnik / Konstantin ZavrazhinПредседник Русије Владимир Путин на самиту АПЕК-а
Председник Русије Владимир Путин на самиту АПЕК-а - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изјавио је да је истрага у САД о такозваном руском досијеу манифестација актуелне унутрашње политичке борбе.
НАТО заставе - Sputnik Србија
Бесни пас: Многе земље већ имају своје доказе о томе шта ради Русија

„Више пута сам изражавао ово мишљење. Сматрам да је све што је повезано са такозваним руским досијеом у Сједињеним Америчким Државама досад било манифестација текуће унутрашње политичке борбе“, рекао је Путин новинарима.

„Те конкретне ствари које сте споменули, оне су ми, наравно, познате, иако сам за неке везе мојих рођака са представницима администрације или неким званичницима, сазнао тек синоћ од господина (портпарола Кремља Дмитрија) Пескова. Не знам ништа о томе, апсолутно ништа. По мом мишљењу, то су све глупости“, рекао је Путин.

Што се тиче „веза са Русијом“ америчког министра трговине, Путин је подсетио да се Вилбур Рос раније бавио бизнисом и закључивао уговоре са шпедитерима широм света.

„Можда је закључивао и са руским. Али то је само бизнис. Нема никакве везе са политиком“, сматра руски председник.

Још једно лице из „случаја о мешању Русије“, бившег шефа Трамповог штаба Пола Манафорта оптужују да је радио за украјинску владу за време Виктора Јануковича. Сједињене Америчке Државе ово такође сматрају „везом са Русијом“.

Картер Пејџ, саветник новоизабраног америчког председника Доналда Трампа - Sputnik Србија
Трампов саветник признао да се састао са Русима

„Али какве то има везе са Русијом? Никакве. Овде нема ништа. Само празна прича и жеља да се искористи било који повод за борбу против актуелног председника. Али то није наша ствар, нека се они међусобно разјашњавају“, закључио је Путин.

ФБИ и Конгрес САД воде истрагу о мешању Русије у изборе у САД, као и о наводним везама председника Доналда Трампа са Русијом, које негирају како у Белој кући тако и у Кремљу. Специјални тужилац за истрагу је бивши шеф ФБИ Роберт Милер. Русија је више пута одбацивала оптужбе да је покушавала да утиче на изборе у САД, а Песков их је назвао „апсолутно неоснованим“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала