Путин о нападу на РТ и Спутњик — одговорићемо истом мером

© RTРТ
РТ - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изјавио је да су поступци америчких власти против РТ-а и Спутњика напад на слободу говора.
Раша тудеј - Sputnik Србија
Вашингтон: РТ да се региструје као страни агент, Симоњанова: То је канибализам

„Било би смешно да није тако тужно. Зато што су се они који то раде у Сједињеним Америчким Државама све време бусали и говорили да су ’заклете демократе‘, први у свету. И у том погледу, слобода говора се увек подизала као бакља демократије. Без слободе говора не постоји демократија. Напад на наше медије у Сједињеним Америчких Државама представља напад на слободу говора, без икакве сумње“, нагласио је Путин.

Он је додао да је упознат са расправом у Државној думи о узвратним мерама.

„То о чему сада расправља Државна дума можда је мало грубо, али је природно, јер се на нивоу представничких органа власти често чују оштре процене и крајње пресуде, тешки предлози“, додао је Путин.

Он је нагласио да ће одговор на овакве акције САД „бити реципрочан“.

Штанд РТ на Петербуршком економском форуму - Sputnik Србија
Си-Ен-Ен, „Глас Америке“ и „Слободна Европа“ под ударом руског закона

„Желим да вам скренем пажњу на чињеницу да не постоје никакви докази о мешању наших медија у изборну кампању. Најновија истрага у Конгресу, по мом мишљењу, показала је да је удео оглашавања био нула зарез нешто одсто, утицај на јавност се мери у неким десетинама или стотинама процента. То јест, то је једноставно неупоредиво. Оглашавање је било око сто хиљада, а други медији — амерички — дају на оглашавање милионе. То је једноставно неупоредиво. Не: и то се показало опасним, тумачи се као неко мешање“, нагласио је руски председник.

„Медији изражавају своје гледиште. Они дају информације, тумаче и изражавају своје гледиште. Са њима се можете расправљати, али не затварањем или стварањем услова за немогућност обављања директне професионалне делатности, већ пружањем своје тачке гледишта, пружањем своје информације јавности. Не: кренули су путем практичног затварања. Одговор ће бити адекватан, реципрочан“, закључио је Путин.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала