Трамп и Дутерте се коначно упознали

© REUTERS / Jorge SilvaПредседник Филипина Родриго Дутерте на самиту АПЕК-а у Вијетнаму
Председник Филипина Родриго Дутерте на самиту АПЕК-а у Вијетнаму - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник САД Доналд Трамп и његов филипински колега Родриго Дутерте упознали су се и разменили неколико речи, наводи се у потпису фотографије коју је на друштвеним мрежама објавио Дутертеов специјални помоћник Кристофер Го, који прати филипинског председника на самиту АПЕК-а у вијетнамском граду Да Нангу.

На фотографији снимљеној у форми „селфија“ са председницима у позадини, види се да Трамп и насмејани Дутерте стоје један наспрам другог и о нечем причају.

​Председници су на кратко поразговарали и рекли један другом „Видимо се сутра“, написао је Кристофер Го испод фотографије и додао: „Ја им кажем да се рукују“.

Трамп и Дутерте никада се раније нису срели. У петак ниједан није присуствовао догађају у оквиру самита на којем су могли да се упознају: Трамп је пропустио састанак лидера АПЕК-а са члановима саветодавног пословног савета форума, а Дутерте није ишао на свечану вечеру лидера АПЕК-а, наводећи да је уморан. Филипински медији су у томе видели интригу: 2016. године Дутерте такође није присуствовао свечаној вечери АПЕК-а, рекавши да има мигрену, али је касније признао да једноставно није желео да се састане са америчким председником Бараком Обамом. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала