Пушков: Администрација САД спречила сусрет Путина и Трампа

© AP Photo / Jorge SilvaПредседнци Русије и САД Владимир Путин и Доналд Трамп разговарају на церемонији фотографисања на самиту АПЕК-а у Вијетнаму
Председнци Русије и САД Владимир Путин и Доналд Трамп разговарају на церемонији фотографисања на самиту АПЕК-а у Вијетнаму - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски сенатор Алексеј Пушков сматра да билатерални састанак председника Русије и САД на самиту Азијско-пацифичке економске сарадње није одржан захваљујући америчкој администрацији.
Члан Савета Федерације Русије Алексеј Пушков на заседању парламента - Sputnik Србија
Руски сенатор: Трамп је трезвен усред опште хистерије

Портпарол руског лидера Дмитриј Песков изјавио је раније да је америчка страна покушала да усагласи посебан билатерални састанак руског и америчког председника у Вијетнаму, али да је понудила време и место који су одговарали само њој.

„У дипломатији строги услови одржавања састанка значе спремност да он пропадне. Администрација САД је осујетила разговор јер није желела да буде одржан“, написао је Пушков на Твитеру.

Трамп је пре самита АПЕК-а изјавио да је спреман да разговара с Путином, али су потом од америчке стране почеле да стижу противречне информације.

Након доласка Трампа у Вијетнам, портпаролка Беле куће Сара Сандерс изјавила је да неће бити формалног састанка двојице лидера.

Иако посебног састанка Путина и Трампа није било, контакти двојице председника током самита били су бројни, рекао је касније портпарол руског председника Дмитриј Песков. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала