Детаљније у видеу!
Састојци:
1 килограм говедине,
1 килограм пиринча,
1 килограм црног лука,
500 грама наранџасте шаргарепе,
500 грама жуте шаргарепе,
150 грама биљног уља,
2 црвене љуте паприке,
1 главица белог лука,
100 грама леблебија,
брашно (тесто као за питу),
10 грама соли,
10 грама бибера,
кумин (количина по укусу).
Начин припреме:
Говедину исецкати на ситне парчиће. Исецкати шаргарепу и лук. Пропржити их у већој шерпи, а затим у шерпу додати и исецкану говедину. Када говедина порумени, додати и леблебију и кувати 40 минута на тихој ватри. Затим додати пиринач, зачине и промешати. Када пиринач упије воду, додајте бели лук и паприку и оставите да се крчка још 20 минута. Равномерно развући тесто оклагијом. Пиринач оставити да одстоји у топлој сланој води 15 минута. Ставите у рерну загрејану на 300° степени и пеците двадесетак минута. Приликом сервирања исећи припремљено јело на 8 делова.
Пријатно!