Бизарна несрећа: Авион ударио дивљу свињу на писти

© Фото : PixabayДивља свиња
Дивља свиња - Sputnik Србија
Пратите нас
Како је било прекасно да обустави полетање, пилот је подигао авион, али је летео 45 минута изнад мора. После неопходних контрола, летелица је наставила путовање, али је каснила сат и по.

Путници авиона једва су избегли несрећу кад је дивља свиња истрчала из жбуна и ударила у летелицу док је узлетала. Инцидент се догодио у недељу у 22 часа кад је дивљи вепар истрчао на писту, ушао у путању лета и ударио у задње точкове.

Авион компаније „Инди го“ превозио је путнике од луке Вишкапатанам до Хајдерабада.

Званичници „Инди гоа“ потврдили су у саопштењу да је дошло до инцидента и навели су да је, иако је пилот видео животињу на писти, било касно да обустави полетање. Посада је пријавила инцидент контроли летења која је направила аранжман да се са писте уклони тело животиње како би се авион вратио на писту због инспекције. Међутим, авион није могао одмах да се врати пошто оштећени задњи точак није могао да се увуче.

​„Пилоти су закључили да би било опасно да слете са пуним резервоаром и летели су изнад мора 45 минута како би гориво сагорело, пре него што су слетели назад на аеродром Визаг“, наводи се у саопштењу компаније „Инди го“.

Авион је требало да слети у Хајдербад у 23 сата и 15 минута, али је полетео у један час после поноћи и слетео у Хајдербад тек у 2 сата и 15 минута у понедељак.

Инцидент се десио нешто више од недељу дана након што је компанија „Инди го“ објавила вест да је камера снимила њене запослене како се туку са путницима по изласку из авиона.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала