Бакир Изетбеговић стиже у Београд 6. децембра

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICБакир Изетбеговић , Александр Вучић, Драган Човић и Младен Иванић
Бакир Изетбеговић , Александр Вучић, Драган Човић и Младен Иванић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председништво Босне и Херцеговине прихватило је на седници позив председника Србије Александра Вучића за званичну посету Србији 6. и 7. децембра, јавља Фена.

Истовремено, данас су се у Београду састали представници министарстава спољних послова БиХ и Србије, који су се сложили да је билатерална сарадња између БиХ и Србије добра и интензивна, али да је потребно решити питање међудржавне границе.

Александар Вучић - Sputnik Србија
Вучић: Да сам ја рекао што и Бакир, завршио бих у Хагу

Како је закључено, комисије Србије и БиХ за питање границе требале би што пре да се састану и разговарају о тој теми.

На састанку је наглашено да две државе имају добре политичке и економске односе, који последњих година иду узлазном путањом.

Разговарано је и о јачању привредне сарадње и инфраструктурног повезивања, а наглашено је и да о доброј билатералној сарадњи сведочи и број реализованих најављених посета званичника две државе, посебно у 2017. години.

Како се наводи, с обзиром да су аспирације обе земље приближавање ЕУ, на састанку су размењене информације о стању европских процеса, те је разговарано о јачању сарадње у области европских интеграција, уз изражено очекивање да ће ускоро бити потписан Споразум о сарадњи између Савета министара БиХ и Владе Србије у процесу приступања ЕУ.

Делегацију БиХ предводио је заменик министра спољних послова Јосип Бркић, док је српску делегацију предводио државни секретар Немања Стевановић, наводи Фена.

Иначе, чланови Председништва БиХ су Младен Иванић, Бакир Изетбеговић и Драган Човић.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала